Tomorrow’s Outlook

Sørvikbandet Tomorrow’s Outlook startet opp i 2007 som et studioprosjekt og samarbeid mellom Trond Nicolaisen og Andreas Stenseth. Musikken skrev de i lag, men debutalbumet som kom i 2012 ble spilt inn ved hjelp av flere innleide musikere. Bl.a på vokal fikk de med seg anerkjente artister som Graham Bonnet (Rainbow/MSG/Alcatrazz) og Michael Kiske (Helloween).

Trond og Andreas følte etter utgivelsen av det første albumet, «34613», at de mistet mye identitet og særpreg ved å samarbeide med innleide gitarister fra utlandet. De rekrutterte derfor Øystein Kvile Hanssen på fulltid høsten 2012. Det var et stort pluss at Øystein var på bølgelengde musikalsk og allerede hadde vært involvert i prosjektet tidligere.

De tre begynte begynte umiddelbart å jobbe mot et nytt album, men av finansielle årsaker måtte vi vente hele 6 år på oppfølgeren, «A Voice Unheard». Dette var et konseptalbum produsert i Los Angeles av Roy Z, som kanskje er mest kjent for å ha sparket liv i karrierene til både Bruce Dickinson og Rob Halford på nittitallet. Albumet fikk strålende anmeldelser i verdenspressen, og det var tydelig at det hadde vært en omstruktureringsprosess der Tomorrow’s Outlook hadde gått fra å være et studioprosjekt til å følge mer en bandoppskrift. Vokal på plata ble gjort av Tony Johannessen (Thunderbolt) og den tyske og annerkjente Ralf Scheepers (Primal Fear/Ex Gamma Ray). Bortsett fra et par gjesteopptreder denne gangen var det meste spilt inn av Andreas og Øystein selv.

Etter en fantastisk mottakelse av A Voice Unheard, begynte de tre igjen å jobbe med nok et nytt album. Denne gangen bestemte de seg for å jobbe opp mot lokal historie, et mye mer unikt konsept enn det de hadde gjort tidligere. Den rike historien til stedet Gressholman var et naturlig valg. Alle som har vokst opp i Sørvika og omegn de siste par hundre årene har hørt historien om drapene på Gressholman og om ho Steggel-Anna. Alle som har gått på Sørvik skole har også fått en innføring om et av de travleste handelsstedene i Nord-Norge som brant ned i 1902. Og det er nettopp disse historiene som danner grunnlaget for det kommende albumet, «Black Waves».

Nøyaktig når det nye albumet slippes avhenger av hvorvidt bandet klarer å knytte til seg sponsorer. Også denne gangen ønsker de nemlig å samarbeide med stjerneprodusenten Roy Z, for å forsikre seg om at produksjonen blir i verdensklasse.

På Gressholman kan man forvente seg et forrykende show, med låter både fra debuten og A Voice Unheard. Bandet kommer også til å presentere låter som ingen har hørt før fra det kommende «Gressholman-albumet». 12 år etter oppstarten er det altså endelig klart for debutkonsert, og det i naturskjønne omgivelser på Gressholman.

Tomorrow’s Outlook har nylig rekruttert Maxim Udalov fra Russlands største og mest innflytelsesrike metal band til å spille trommer på neste albumet, men som en del av den foreløpige live-besetningen har de valgt å fly inn en trommis fra Grand Canaria.

Owe Lingvall er en venn av bandet, og spiller til daglig trommer i Nocturnal Rites, et av Sveriges største og mest kjente power metal band. Ellers stiller bandet med Tony Johannessen på vokal og balsfjordværingen Lasse Dale på gitar.

Dette nettstedet bruker bittesmå filer bedre kjent som cookies for å skreddersy din opplevelse av nettstedet. Finn mer ut om cookies og hvordan du håndterer dem her.