Kokkelauget

Lørdag den 23. september i 1978, kom noen fremtredende personer innenfor kokkefaget sammen her i Harstad . Begivenheten fant sted på Grand Hotell og dannelsen av Tromsø Kokkenes Mesterlaug avd. Harstad ble et faktum. Det hele ble markert med valg av interimsstyre. Og formann ,som det den gang het, ble Willy Rolness. Da lauget ble stiftet i 1978 ble det innrullet 7 personer på medlemslistene.

Kokkenes Mesterlaug Harstad Og Omegn ble eget laug 25 januar 1992 Etter 15 år som underlaug av Kokkenes Mesterlaug Tromsø, ble det denne kalde vinterdagen i 1992 dannet eget laug her i Harstad . Dannelsen av eget laug var lagt til Kvæfjord Hotell og ble feiret med en bedre middag.

Fra oppstarten i 1978 og frem til løsrivelsen i 1992 bar lederne i lauget tittelen formann, dette fordi Harstad lauget var et underlaug av kokkenes mesterlaug Tromsø. Først i 1992 kunne lederne titulere seg som oldermann.

Lauget har siden oppstarten den sene høst dagen i 1978 og frem til i dag hatt hendene fulle av ymse arrangementer. Disse arrangementene har hatt en helt utrolig spennvidde, både i forskjellige matretter/tradisjoner og ved reiser i inn og utland. Men det viktigste av alt er at laugets medlemmer har greid å oppfylle en av hensiktene med et kokkemesterlaug , nemlig å profilere kokkefaget utad på en helt ypperlig måte.

Harstad kokkene har også satt byen ved Vågs fjorden på kartet både i inn og utland. Medlemmene har vært på studiereiser, på kokkeolympiader – vært bivåner ved store kongresser i inn og utlandet. Lauget har også gjort seg til en sann tals kilde for Nord Norske Mattradisjoner og har i sin 28 årige historie profilert denne kulturen på en ypperst fremragende måte.

Lauget har også jobbet aktivt for å knytte gode kontakter mellom skole og faggrupper og har til tider vært sterk involvert i lokaliseringsdebatter av kokkeskoler i distriktet. Vi har også bistått med vår store fagkunnskap under messer og har også vært vår egen messegeneral . Av oss som har vært med noen år minnes vi godt storkjøkkenmessene i lysgården på Quality Hotell Arcticus.

Lauget har og får fortsatt mange henvendelser, både i fra bransjens egne utøvere men også i fra andre utenforstående om å bistå under forskjellige arrangementer. At slike henvendelser stadig blir forelagt lauget er vel i og for seg ikke så uforstående, da det finner seg en helt utrolig fagkompetanse blant laugets allsidige medlemsmasse.

Dette nettstedet bruker bittesmå filer bedre kjent som cookies for å skreddersy din opplevelse av nettstedet. Finn mer ut om cookies og hvordan du håndterer dem her.